Все, що ви хотіли знати для роботи з Kamado Joe

Все, що ви хотіли знати для роботи з Kamado Joe

Для смаження з керамічними грилями Камадо підходять будь-які якісні вугільні або інші брикети. Однак брикети можуть утворювати багато золи, чого вам обов’язково слід уникати. Для керамічних грилів рекомендується використовувати лише натуральне деревне вугілля, а не брикети чи інше штучне паливо, оскільки шкідливі речовини можуть поглинатися керамікою та потрапляти в їжу, яка готується.

Грилі Kamado ідеально підходять для копчення завдяки своїй текстурі, можливості тривалого приготування при низьких температурах і створеної всередині циркуляції повітря. Завдяки потоку повітря всередині пристрою дим не тільки проходить повз їжу, яка готується, але також збирається в камері для приготування під кришкою та циркулює навколо страви. Все, що вам потрібно зробити, це додати кілька коптильних шматочків до вугілля, щоб надати стравам на грилі цікавого смаку. 

Які аксесуари потрібні для Kamado?

Цей гриль є надзвичайно універсальним приладом для приготування їжі. Ви можете готувати на ньому будь-що використовуючи відповідний широкий спектр аксесуарів. 

  1. Якщо ви хочете спекти піцу, вам не уникнути каменю для піци.
  2. Найважливішими аксесуарами для початку роботи є дефлекторний камінь і подовжувач решітки, що дозволяє непряме смаження під кришкою.
  3. Оскільки вставлення та видалення різних елементів, таких як керамічні пластини чи решітки для гриля, є частиною повсякденної роботи, рекомендується використовувати хороші рукавички для захисту від тепла, а також щипці для гриля, які мають відповідну довжину для розміру вашого гриля.

На https://grillex.com.ua/category/grills/charcoal-grills/kamadojoe-charcoal-grills ви можете обрати те, що вам заманеться, щоб зробити процес гриля більш ефективним та зручним для себе.

Як почистити Kamado?

Чистити такий гриль не складніше, ніж чистити інші вугільні моделі. У місці, де знаходиться вугілля, внутрішня частина стане кіптявою та чорною і це цілком нормально. Розсипчастий попіл і сажу в місцях вище можна легко зішкребти, наприклад, щіткою для гриля. Решта має згоріти самостійно. З більшості Камадо ви можете легко видалити згорілий попіл через нижній отвір. Через те, що витрата вугілля в грилях Камадо дуже економічна, робити це не потрібно часто.

Легко відновити до блиску пристрій зовні можна за допомогою ганчірки або губки для чищення. Кераміка покрита ззовні глазур’ю, яку можна легко відтерти, як і поверхні з нержавіючої сталі або ті, що литі під тиском. В іншому випадку кришка — це найпростіший спосіб запобігти забрудненню.